Skiltoppdatering NORDTING-dagen 21. juni 2020

Skiltoppdatering NORDTING-dagen 21. juni 2020

Den 21. juni er  er årets lengste og lyseste dag, det er National Indigenous day i Canada, det er nasjonaldagen på Grønland,
OG det er den offisielle NORDTING-dagen.

På denne dagen i 2014 gikk det aller første NORDTING av stabelen i Harstad, og resten er Historie. I fjor feiret vi 5-årsdag, vi serverte marsipankake og vodka til de ansatte på Equinor sitt Nord-Norge-hovedkvarter, før vi fylte Torget i Harstad med et gigantisk utendørs-Ting.

I år er det ingen Festspill vi kan åpne, men frykt ikke, for NORDTING-dagen vil selvfølgelig markers  – fordi denne dagen er det nærmeste vi kommer en Nord-Norge-dag, eller Pan-Arktisk dag.

NORDTING-dagen 2020 markers med live-sending og skiltoppdatering langs grensa til Troms og Finnmark.

Fordi NORDTING har vedtatt, gang på gang, et nytt fylkesvåpenet for Troms og Finnmark.
Dette  er også det eneste alternativet. Det nye fylkestinget har ikke klart å vedta noe annet våpen – de forslagene de hadde på bordet var triste greier – og Vegvesenet har ikke gjort jobben sin; mens skiltene er byttet langs de andre nye fylkesgrenser sørpå, er ingen skilt byttet i Nord.

Og når de politiske og administrative institusjoner ikke tar ansvar, må andre ta grep. I år er det Raudåtegeriljaen som tar ansvar.

Se presse blant annet her:

NRK 22. juni 2020

Harstad Tidende 24. juni 2020

iTromsø 21. juni 2020

Skriv kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert. Nødvendige felt er markert *