NORDTING-dagen / NORD-dagen

Det aller første NORDTING gikk av stabelen 21. juni 2014. Nå markeres 21. juni hvert år som den offisielle NORDTING-dagen. Fra og med 2021 løftes også dagen som en felles feiring for hele det sirkumpolare området; en NORD-dag. Feiringen utvikles fra år til år – alle er velkomne til å være med!

2021

I 2021 ble dagen markert flere steder i Nord. Første skritt ble tatt for å løfte dagen som en felles feiring for hele det sirkumpolare området. I Harstad var det flaggheising, fanfare, tale for dagen, bønn og nattverd. I Tromsø markerte Raudåtegeriljaen dagen med flaggheising foran rådhuset. På kvelden ble dagen feiret med folkeforsamling i Drammen (#59).

2020

NORDTING-dagen i 2020 ble markert i strålende sol med en oppdatering av fylkesskiltene på grensa mellom Troms og Nordland, i anledning fylkessammenslåingen (se video).

2019

5-årsdagen for det aller første NORDTING ble markert på morgenen 21. juni 2019. Det ble delt ut kake og vodka til frokost til de ansatte ved Equinors nordområdekontor i Harstad, ettersom kombinasjonen vodka og Equinor (da Statoil) var sentrale ingredienser i 2014 og noe av grunnen til at NORDTING har fått et langt liv. Dagen etter, 22. juni 2019, åpnet Festspillene i Nord-Norge med et gigantisk utendørs-NORDTING med 1200 mennesker, øsende regnvær og åpningstale av forsvarsminister Frank Bakke Jensen.